Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Suklaasydän...

...sisällensä kätkee... yllätyksen!



Tein siis keksejä osittain tämän ohjeen mukaan. Muutin keksin taikinaa lisäämällä siihen vaniljasokeria, täytteessä käytin kerman sijasta maitoa ja kuorrutteena käytin tummaa suklaata. Lisäksi en kasannut kahta keksiä päällekkäin, niin kuin ohjeessa käskettiin, vaan dippasin eka toffeeseen (täyte) ja sitten suklaaseen. Koska en älynnyt laittaa keksejä yhteen (luin ohjeet siis huonosti :D, mutta mielestäni itseasiassa näin toimi paremmin) toffeeta ei riittänyt kuin puoleen määrään keksejä. Lisäksi suosittelen vaihtamaan fariinisokerin tavalliseen sokeriin, sillä mielestäni silloin se maistuu enemmän toffeelta. Osa kekseistä jäi siis ilman toffeeta, joista sitten osa dippasin suklaaseen ja koristelin nonparelleilla tai jätin tekemättä mitään. Tuli siis monenlaisia keksejä yhdellä leivontakerralla! :D

Toffeeta pitää siis keittää n. 30 min melkein täysillä tehoilla tai kunnes se on n. 120 asteista (=by my muisti, en takaa satavarmaksi, mutta ainakin yli sata astetta). Toffeen valmiuden voi kokeilla tiputtamalla kylmään veteen pisaran. Jos se kiteytyy ja pysyy kiteytyneenä (olen huomannut joskus että toffee ei olekkaan ollut valmis, koska se kiteytynyt oli liuennut vähän ajan päästä), toffee on valmis. Älä kuitenkaan keitä liikaa, koska viimeiset asteet nousevat nopeasti ja ylikeitetty toffee on kovaa! Toffeen tekemisen oppii ajan myötä ja heikkohermoisille kaupasta löytyy kondensoitua maitoa, jota pitää tosin keittää sen kolmisen tuntia.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Luistelumiitti

Minun piti aikoja sitten laittaa kuvapostaus meidän lolita luistelumiitistä (kerroin siitä jo hieman täällä), mutta se on vähän jäänyt... Mut nyt se tulee!




Minä luistimissa. Tykkään tästä kuvasta paljon, koska se antaa oikeuden minun ihanalle minihatulleni! Hame vain ikävä kyllä tässä on vähän lytistynyt. :/



Melkein koko jengi. Ikävä kyllä ryhmäkuvaa ei älytty ottaa.



Minähän en ole yhtään kilpailuhenkinen! :D Pelejä pelatessa siis kaaduin! :D

Kuvista kiitos Lumiralle! :)

maanantai 14. helmikuuta 2011

Hattarataivaan Giveaway!



Katsokaa nyt noita... Melkein tekis mieli syödä ne! Nämä ihanuudet vois siis voittaa Hattarataivaan giveaway:ssa! Tahtoo niin paljon ja vähän enemmänkin! :D

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ystävänpäiväkakku



Ohje

3 kananmunaa
1,3 dl sokeria
0,7 dl vehnäjauhoja
0,7 dl perunajauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

Marjamehua
Vadelmahilloa
150> g Mansikanmakuista tomusokeria

  • Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi.
  • Lisää sekoitetu kuivat ainekset.
  • Paista n. 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  • Anna pohjan jäähtyä.
  • Leikkaa kakku kahtia, kostuta mehulla ja täytä vadelma (miksei mansikkaki) hillolla.
  • Tee tomusokeripakkauksen ohjeen mukaan kuorute. Huomaa, että tomusokeria menee paljon ja se jähmettyy nopeasti! :D
  • Tarjoile, kuhan kuorrute on kovettunut.
Mainitse, jos käytät reseptiä muualla!

Hyvää ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille!

lauantai 12. helmikuuta 2011

Se on leipä

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein leipää!



Reseptin otin täältä. Mielestäni ensimmäiseksi kokeiluksi onnistuin erinomaisesti. Seuraavaksi voisi siis harkita jopa ruisleivän tekoa. :D



Minua on viimeaikoina tehnyt mieli hirveästi hedelmiä ja vihanneksia. Appelsiini+ viili on todella hyvä ydistelmä. <3

torstai 10. helmikuuta 2011

Hieman asennetta peliin

Olin menossa luokkani nyyttäreihin ja ennen päätin ottaa pari kuvaa itsestäni. Ajattelin ottaa pari "kova mimmi" kuvaa. :D






Nyyttäreihin vein Bissen leivoksia.



Ohje

pohja
400 g valmista mantelimassaa
2 kananmunan valkuaista

voikreemi
100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl pölysokeria
1 munankeltuainen
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl pikakahvijauhetta

koristeluun
100-150 g taloussuklaata

  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
  • Sekoita vaahtoon mantelimassa (tämä vaatii käsivoimaa!).
  • Ota sekoitteesta lusikoiden avulla nokareilta leivinpaperoidulle pellille.
  • Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  • Irrota leivokset välittömästi pellistä terävän veitsev avulla (meinaa siis jäädä peltiin kiinni).
  • Sekoita voikreemin ainekset yhteen.
  • Levitä kreemi kylmäksi jäähtyneiden leivosten pohjalle (eli sileälle puolelle).
  • Laita sitten ne hetkeksi pakastimeen.
  • Sulata suklaa mahdollisimman pienessä kattilassa.
  • Kastaa kovettuneet leivokset suklaassa ja laita pikaisesti takaisin pakastimeen jäähtymään (kreemi voi sulaa).
  • Kun suklaa on kovettunut, voi leivokset joko tarjoilla tai laittaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  • Tarjoillaan siis kylmänä.



Tämä viimeinen kuva on otettu yksistä pikkojouluista ja ajattelin jakaa sen tännekki, kun se näytti ihan onnistuneelta kuvalta jopa.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Teekupposia

Voitin New Vogue Childrenin arvonnan! Palkintona olivat nämä ihanat korvikset:



Korut ovat Tiukupuun käsialaa. Sain ne todella ihanassa kirjekuoresta, harmi etten älynnyt ottaa siitä kuvaa. :D Lisäksi onni on potkaissut toistekkin, sillä voitin jo aikaisemmin Crumbles for everyone blogin arvonnan, mistä sai lahjakortin Ullanunelmaan. Se tuli todellakin tarpeeseen, sillä hankin itselleni silikonialustan, jota ei vielä keittiöstäni löytynyt.

Lisäksi herkuttelin tänään tacoilla. Siinä oli jauhelihaa (maustettuna tacomausteella), jäävuorisalaattia, kurkkua ja paprikaa. Nam!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Herkkua vaatteissa, lautasella sekä musiikissa

Eilen minulla oli aikamoista menoa. Eka olin lolita miitissä, jossa liikuin tälläisenä:



Hame metaa ja paita GLP. Kengät by Seppälä ja minihattu by Ninja. Mut OMG, paita hameen päällä! Syy todellisuudessa oli se, ettei se mahtunut hameen alle. :') (hame kutistunut... :D) Mutta toisaalta olen miettinyt miksi aina pitää laittaa kauniin paidan helma piiloon. :b




Menimme luistelemisen jälkeen taas Nostalgiaan kahvittelemaan, josta otin tämän ihanan kakkupalasen.



Miitistä lisää kuvia ehkä myöhemmin (kun pöllään muiden kuvat). Pystyin olemaan miitissä vain about 3 tuntia, sillä minun piti mennä katsomaan kavereitteni kanssa seuraavaa musikaalia:



Se oli aivan mahtava! Nosti näyttelemisen ilon taas pintaan. Tahtoisiin niin päästä taas näyttelemään ja erityisesti musikaaliin. :)



Ja paistoin pullia perjantaina tämän ohjeen mukaan. Tuli tosi hyviä ja enpä muistakkaan milloin taikina olisi noin kohonnut! Noms!

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Uuniomenaa jäätelön kera



Tälläistä siis tänään. :D

Ohje (yhdelle)

omena
siirappia
kanelia
vettä

  • Kuoritaan omena ja poistetaan siemenkota. Halutessaan voi jättää kokonaiseksi tai puolittaa.
  • Sekoitetaan (mahdollisimman pieneen vuokaan) n. 0,25 dl veteen kunnon loraus siirappia ja oman maun mukaan kanelia.
  • Pyöräytellään omena liemessä ja paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes omena on kypsä.
  • Valele paiston aikana lientä omenan päälle.
  • Tarjoile melkeimpä heti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. :)